Rapoarte de analiza
In ultimele patru luni ale anului trecut valoarea detinerilor de actiuni romanesti ale fondurilor de pensii private obligatorii, SIF-urilor si FP a scazut cu 2,8%, scadere care a venit in principal de la evolutia nefavorabila a cotatiilor actiunilor din portofoliu.
Detineri institutionali - februarie 2025.pdfIn perioada 29 februarie – 31 august detinerile fondurilor de pensii, SIF-urilor si Fondului Proprietatea pe piata locala de actiuni au ramas pe trendul pozitiv, fiind propulsate si de aceasta data in principal de evolutia favorabila a pretului actiunilor.
Detinerile-fondurilor-de-pensii-obligatorii-sif-urilor-si-fp-octombrie-2024.pdfMaterialul curent este un update al celui realizat in luna aprilie, principalele diferente fiind dividendele (ordinare sau suplimentare) aprobate intre timp de cativa dintre emitenti si raportarea la un alt pret de referinta pentru calculul randamentului dividendelor distribuite din profitul pe anul 2023.
Material-dividende-septembrie-2024.pdfSi de data aceasta topul celor mai mari cresteri ale veniturilor emitentilor de la BVB este dominat de cei antreprenoriali listati in ultimii 10 ani. Diferentele fata de materialul anterior sunt unele destul de mici, mai ales ca intre timp nu au aparut multe perioade de raportari financiare.
Material-companii-de-crestere-bvb-septembrie-2024.pdf“Cumpara ieftin si vinde scump!” este sloganul investitorilor experimentati. A cauta valoarea ascunsa, nedescoperita de piata este una dintre metodele prin care poti obtine profit pe piata bursiera prin asumarea unor riscuri relativ scazute. Investitori celebri de tip value investor au excelat in a gasi actiunile la care nimeni nu se uita in acel moment, dar care in timp au rasplatit increderea investita in ele.
Strategie activ net.pdfRandamentele dividendelor propuse de emitentii de pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti au avut o tendinta descendenta atat fata de anul trecut, cat si fata de estimarea ajustata din luna martie
Dividende anuntate sau votate 2023.pdfValoarea actiunilor listate la BVB detinute de fondurile de pensii, SIF-uri si FP a continuat sa creasca, de data aceasta motivul principal fiind evolutia cotatiei actiunilor, insotita in mai multe situatii si de achizitii de actiuni din piata.
Material detineri institutionali aprilie 2024.pdfPrincipalii emitenti de crestere de la Bursa de Valori Bucuresti raman cei antreprenoriali listati in ultimii 10 ani, unii dintre ei avand strategii asumate de crestere accelerata, in timp ce altii au beneficiat de un context favorabil.
Material companii de crestere BVB martie 2024.pdfBursa de Valori Bucuresti inca ofera emitenti cu potential ridicat de randament al dividendului, insa este departe de nivelul din urma cu cativa ani din acest punct de vedere.
Dividende estimate din profitul pe 2020.pdfAdunarile Generale anuale s-au incheiat de curand, iar in cele mai multe cazuri au fost aprobate propunerile de repartizare a profitului sub forma de dividende. Exceptia este Transgaz, ai carei actionari nu au aprobat nici propunerea managementului, nici pe cea a actionarului majoritar.
Dividende aprobate 2017.pdf